FACgenoten: professionele facilitatorsEen deel van mijn werk valt onder ‘faciliteren van bijeenkomsten’. In het  najaar van 2020 richtten we met een aantal collega’s FacGenoten op, een collegiaal genootschap van facilitators dat elkaar in eerste instantie vond in het razendsnel omschakelen van live naar virtuele bijeenkomsten. Het was een steile leercurve. Slechts heel even hoorde je: “Ok, dan bouwen we de sessie om naar Zoom” . Al heel snel bouwden we ontmoetingen waarin de de meerwaarde van virtueel ten volle uitnutten. En die ontwikkeling gaat nog verder.

Bij FacGenoten is faciliteren core business. Ik ben trots op de variatie in  deskundigheid van deze groep. En ik ben er trots op hoe vrij en snel we die kennis met elkaar delen. De variatie zit in de ervaring, achtergrond, in ieders netwerk, stijl, voorkeuren,  de aan te pakken thematiek.  FacGenoten is voor mij een bron van inspiratie en collegialiteit.

Inmiddels zijn ook live bijeenkomsten weer mogelijk en kunnen we die rijkdom ten volle weer inzetten:  fluisterstille sessies, verdiepende dialogen, 3D escape room, unieke locaties, grote groepen, technisch ingewikkelde besluitvorming, en dat in het Nederlands, Frans, Russisch,.. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is iemand die het kan ontwerpen en faciliteren, of  die een lijntje heeft naar de beste in het vak.

Kijk op de site van FacGenoten. Wil je iemand rechtstreeks benaderen, doe dat gerust. Anders bel je mij, ik help je verder.